Hvad skal man være opmærksom på, når man flytter?

Flytning
Bor man til gengæld helt alene, ligger hjælpen måske ikke lige for, men det kan altså godt betale sig at spørge en ven, veninde eller familie, om de vil hjælpe. Mange af de ting, som man skal have styr på er af praktisk karakter, og meget af det kan også sagtens gøres over internettet. Andre ting er dog mere fysisk krævende, hvilket godt kan blive alt for meget, hvis man skal stå for det alene.

Ordn det, du kan, over internettet

Et rigtigt godt råd, hvis man står med flytning med vika-flyt, er, at man så vidt som muligt skal ordne de ting, man kan, over internettet. En hel del elementer som fx at skifte folkeregisteradresse, opdatere sin adresse hos sine private forbindelser som fx arbejdsgiver, blodbank – hvis man er bloddonor – læge, tandlæge, vandværk og varmeselskab, for det er nemlig ikke alle steder, hvor ens adresse automatisk opdateres efter ens folkeregisteradresse. Desuden skal Post Danmark også have besked om adresseændringen, sådan at posten bliver sendt til den nye adresse og kommer rigtigt frem. Hvis man har lyst, kan man tilmelde sig ePosthuset på Post Danmarks hjemmeside, så man i højere grad selv har mulighed for at administrere sin post. Man skal også huske at sætte sit navn på den nye postkasse.

Praktisk ting, som skal ordnes fysisk

Der er dog også en hel del ting, som man bliver nødt til at ordne fysisk. Det drejer sig fx om aflæsning af vand-, el-, gas- og varmeforbrug i den gamle bolig og tilmeldingen af den nye bolig til forsyningsvirksomhederne. En vigtigt del af flytningen er også rengøringen af den bolig, som man fraflytter. Når de nye beboere flytter ind, skal der være gjort hovedrent og være klar til, at de kan flytte ind, ligesom der er gjort i den nye bolig, man selv flytter til.

Læs også:  Det er hårdt at flytte i København. Vi gør din flytning i København let.